Buitengebied

Democratiefestival 30 en 31 augustus

Het is een bont gezelschap dat op het eerste landelijke Democratiefestival aan bod komt. Sprekers als Hugo Borst, Barbara Baarsma en Kajsa Ollongren zijn aanwezig. Het Democratiefestival is bedoeld om onze democratie te vieren. Een eigen mening hebben, met elkaar in discussie kunnen gaan en in vrijheid leven zijn zaken die we als vanzelfsprekend ervaren, maar dat is het niet. Het is goed om daar eens per jaar bij stil te staan.

Het Democratiefestival is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom: jong en oud. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website democratiefestival.nu.

Naast open inschrijving zijn alle burgemeesters, commissarissen van de Koning en dijkgraven van Nederland uitgenodigd om met een bus inwoners naar Nijmegen te komen. In de bus gaan de inwoners in gesprek over lokale onderwerpen, op het festival zelf worden onderwerpen besproken die elke Nederlander aangaan. De hoofdthema’s zijn: werk en inkomen, gezondheidszorg, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en samenleven.

 

Alle evenementen