Buitengebied

Expertmeeting kerkenvisie 14 november 2019

De toekomst van kerkgebouwen is in veel gemeenten onzeker en roept de nodige vragen op: hoeveel gelovigen bezoeken straks nog onze kerk? Is de exploitatie van het gebouw overeind te houden? Is er ruimte om de gebouwen duurzamer in te richten? Moet er voor sommige gebouwen wellicht nagedacht worden over een andere bestemming? Om gedragen antwoorden op dit soort vragen te formuleren wordt het strategische instrument ‘kerkenvisie’ ontwikkeld.  Houd donderdagmiddag 14 november vrij in uw agenda voor de Expertmeeting Kerkenvisies in de St Aegtenkapel, ’t Zand 37  te Amersfoort.

Sinds de start van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed hebben inmiddels 59 gemeenten een decentralisatie-uitkering aangevraagd voor het opstellen van een kerkenvisie. Een groot deel van hen is hiermee inmiddels aan de slag. Tijdens deze bijeenkomst maken we de tussenbalans op en delen we ervaringen met elkaar.

Wat kunt u verwachten?

Vanaf 13.00 uur delen partijen die met een kerkenvisie aan de slag zijn (geweest) hun kennis en ervaring met u. Na een plenaire aftrap zijn er workshops waarin we dieper ingaan op praktische thema’s die u kunt tegenkomen bij het opstellen van een kerkenvisie. Het volledige programma vindt u aan in de bijlage onder het artikel.

Voor wie bedoeld?

De expertmeeting is vooral bedoeld voor mensen die werkzaam zijn bij/voor een gemeente en van plan zijn een kerkenvisie op te stellen of daar al mee aan de slag zijn. De ervaring leert dat dit niet alleen ambtenaren cultureel erfgoed zijn, maar ook ambtenaren RO, vastgoed, sociaal of economie/toerisme. Stuur deze uitnodiging dan ook vooral door naar collega’s.

Voor deze bijeenkomst is ruimte voor maximaal 125 deelnemers.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Organisatie en meer informatie

De Expertmeeting Kerkenvisies wordt georganiseerd door de samenwerkende partners in het programma Toekomst Religieus Erfgoed. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl. Wilt u meer weten over de partners in het programma, de opzet van de nationale kerkenaanpak of in algemene zin over de toekomst van kerkgebouwen? Kijk dan op  toekomst religieus erfgoed.

 

Alle evenementen