Ontmoetingsdag 10 oktober 2018

We vliegen samen naar 2019.

In de afgelopen jaren heeft de VBG intensief samengewerkt met de provincie. Onze nieuwe gemeenteraden en colleges zijn gevormd en een agenda voor de komende vier jaar is gestart. Onze partner, de provincie, heeft in maart 2019 verkiezingen. En volgens goed gebruik, willen we iets brengen voor aan de onderhandelingstafel van het nieuwe provinciebestuur. En we doen dat samen met u, onze leden, op een vliegende plek: Breda International Airport.

De volgende thema’s staan centraal tijdens deze ontmoetingsdag: Economie, Duurzaamheid, Ruimtelijke ontwikkeling en Integriteit van bestuur. Samen met het PON en Brabant Kennis hebben we de workshops voorbereid. In het avondprogramma spreken onder andere de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk en Reinier ter Kuile de ambtelijk vertegenwoordiger van de minister van Binnenlandse Zaken over het thema Integriteit van bestuur. Maar ‘ontmoeten’ staat centraal voor u en uw collega’s.

Verder zijn speciaal te gast onze Brabanders die in de VNG-commissies gaan plaatsnemen. Zodat u nu alvast kan kennismaken en kan partneren met onze posten in Den Haag.

U bent op woensdag 10 oktober vanaf 14.30 uur van harte welkom bij Breda International Airport, Hangar 01,  Bredasebaan 1 in Bosschenhoofd.

Om zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen aan het programma kunt u op drie tijdstippen deelnemen aan het programma.

(eerste instapmoment)

• 15.00 uur  Welkom door Marieke Moorman, voorzitter VBG.
  • 15.05 uur  Jobke Vonk, burgemeester Halderberge “Regionale Samenwerking in West-Brabant”
  • 15.15 uur   Marieke Moorman, voorzitter van de VBG: samen vliegen. Wat hebben we samen de afgelopen 4 jaar gedaan met de 7 thema’s van de VBG. En hoe vliegen we verder.
  • 15.30 uur   U kunt deelnemen aan beide workshops of aan één workshop en een inspirerend verhaal aanhoren over vliegveld Breda International Airport door de directeur Stef Have.
    • Workshop 1, Economie
    • Workshop 2, Duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling Breda International Airport.
  • 17.30 uur    Presentatie visiedocument over ‘Leefbaar Brabant’ van de  Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant door Ingeborg Verschuuren.
  • 17.45 uur   Wrap-up en vervolg Samen Vliegen.

(tweede instapmoment)

• 18.00 uur  Buffet en kennismaking met Brabantse collega’s die in de VNG- commissies plaatsnemen.

(derde instapmoment)

• 19.00 uur   Integriteit van Bestuur met onder andere de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, Jan Boelhouwers, burgemeester van Gilze-Rijen  en René Bagchus (Directeur Democratie en Bestuur) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
  • 20.00 uur  Afsluiting en een informeel samenzijn met een drankje.

Aanmelden vóór 8 oktober 2018 in verband met de organisatie.