Skyline Tilburg

Voorzitter over coronacrisis

17 juni 2020

Het Coronavirus heeft ons nog steeds behoorlijk in de greep. De eerste maanden moesten Brabantse gemeenten en Veiligheidsregio’s alle zeilen bijzetten om de crisis te bestrijden. We zijn inmiddels in een fase van transitie beland, waarin we (binnen de context van de aangekondigde tijdelijke Covidwet) geleidelijk kunnen terugkeren naar de normale bestuurlijke situatie. Naar verwachting is er bij afschaling meer maatwerk en differentiatie mogelijk. Dit is van belang om nieuw perspectief te realiseren voor een krachtig herstel van Brabant en Nederland, op maatschappelijk en economisch vlak.

De VNG heeft onlangs een groep geformeerd die meedenkt over bestuurlijke en maatschappelijke consequenties van het coronavirus en de getroffen maatregelen door het kabinet. Het doel is om in de transitiefase en (weder)opbouwfase gemeenten te vertegenwoordigen, bijeen te brengen, te ondersteunen, te adviseren en krachten te bundelen. De voorzitters van de provinciale afdelingen zijn aangehaakt om mee te denken.

Indien u onderwerpen heeft die u onder de aandacht wilt brengen, kunt u contact opnemen met Marieke Moorman, voorzitter van de VBG: burgemeester.moorman@bernheze.org